CNC Megmunkálás

Az alkatrészek minőségi előállítása a CNC megmunkálásban rejlik. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen alapanyagokkal dolgozunk és azokat hogyan használjuk fel. Megfelelő szakértelem és technológia nélkül nem jöhet létre professzionális sorozatgyártás. A CNC megmunkálásnak több fázisa is van, melyek egyenként is nagy jelentőséggel bírnak az előállítás során.

A CNC megmunkálás történhet eszterga gépen, mely a forgácsolásért felel, hogy az alkatrész pontosan olyan formát kaphasson, ami a rajzi tűréseknek megfelel. A nemkívánatos anyagmennyiséget pedig a lapkás szerszámokkal könnyedén eltávolítja az alapanyag felületéről. Ezt a fajta CNC megmunkálást pontos paraméterek megadásával végzik munkatársaink, hiszen lényeges, hogy minden századmilliméterre egyezzen.

Egy másik CNC megmunkálási munka a marás. Ezt egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szerszámgép segítségével végezhetjük el, mely természetesen alapberendezése gépparkunknak. Mivel ez a munkafolyamat nagyfokú szaktudást igényel, kiemelt figyelemmel választottuk ki azokat a munkatársainkat, akik ezzel a munkafolyamattal foglalkoznak.

Kíváncsi milyen CNC megmunkálást végző eszközök találhatóak meg gépparkunkban?

Cégünk igyekszik a legjobb minőséget előállítani így a CNC megmunkálás több gépen is történik. Gépparkunk az alábbi eszközökkel felszerelt:

  • CNC ellenorsós hosszeszterga
  • CNC 4 tengelyes függőleges megmunkáló központ
  • CNC vezérlésű revolver eszterga (2 tengelyes)
  • CNC vezérlésű revolver eszterga (“C” tengelyes)

Milyen alapanyagokkal dolgozunk CNC megmunkálás során?

Alumínium, sárgaréz, rozsdamentes és acél termékek gyártásával foglalkozunk elsősorban, illetve ezek ötvözeteivel. Az alkatrészgyártásban elengedhetetlen a modern technikai eszközök és szerszámok használata ahhoz, hogy a sorozatgyártás megfelelően működhessen. A CSID 2000 Kft az alapanyagoktól elkezdve, a munkagépeken keresztül egészen a szakértő munkatársak alkalmazásáig mindenre kiterjedt figyelmet fordít.